Steeds meer mobiele devices zullen gaan draaien op de nieuwste versie van het steeds populairder wordende Android platform. Maar wat is Android en waarom is het zo populair aan het worden?

Android is een software platform voor mobiele apparaten dat draait op Linux. In eerste instantie werd het Android platform door Google ontwikkeld, maar in 2007 werd de ontwikkeling naar de Open Handset Alliance (OHA) verplaatst. Samen met een groot aantal bedrijven, waaronder HTC, Intel, LG,NVIDIA, Samsung en T-Mobile, ging Google verder met de ontwikkeling. Op 21 oktober 2008 werd Android officieel beschikbaar gesteld als open source en een dag later verscheen de eerste smartphone die de software gebruikt - de HTC Dream, ook wel bekend als de T-Mobile G1 -   op de markt.

Het gemeenschappelijk doel van de Open Handset Alliance is een innovatief platform te maken voor mobiele apparaten waarbij een aangename user experience centraal staat. Door de openheid van de Android software kan iedere software ontwikkelaar meewerken aan het verbeteren van de code en kan er samengewerkt worden aan nieuwe applicaties. Hierdoor wordt het voor fabrikanten makkelijker op een sneller tempo nieuwe innovatieve producten op de markt te brengen terwijl de kosten die normaal gesproken ook grotendeels gestoken worden in de ontwikkeling van de mobiele software, fors kan afnemen.

Op de Android smartphones vinden we ook de Android Market, dit is vergelijkbaar met de iPhone Appstore. Op de Android Market kun je applicaties, games en andere items vinden die de Android Software aanvullen. Omdat Android open source is, kan iedere ontwikkelaar applicaties maken waardoor er heel veel keuze is!

Het open karakter, de gelikte en gebruikersvriendelijke interface en natuurlijk de oorsprong van het platform (Google) hebben er voor gezorgd dat Android zeer populair is geworden. Daarom kunnen we van steeds meer verschillende fabrikanten Android telefoons verwachten.

MaXXus informeert u graag over de verdere ontwikkelingen en mogelijkheden van Android als besturings syteem op uw mobiele toestellen.

Telefoneren uit de Cloud

video schaalbaar

Copyright 2016 | Alle rechten voorbehouden | Privacy, Cookies en Disclaimer