Skip to main content
  • Microsoft Azure

    Azure is de verzamelnaam voor de Cloud datacenter diensten van Microsoft. Microsoft levert deze diensten vanuit haar eigen datacenters en zorgt voor beheer en onderhoud.

Microsoft Azure is een zeer toekomstbestendig Cloud platform. Azure is de verzamelnaam voor de Cloud datacenter diensten van Microsoft. Microsoft levert deze diensten vanuit haar eigen datacenters en zorgt natuurlijk voor beheer en onderhoud van die datacenters, servers, netwerk en opslag infrastructuur. Als u gebruik maakt van Azure krijgt u een eigen afgeschermd gedeelte daarvan toegewezen. Dit heet een tenant en kan het best worden vergeleken met een gewoon datacenter maar dan in de Cloud van Microsoft.

Een groot voordeel van Microsoft Azure is dat u geen server en dus ook geen serverruimte meer hoeft te onderhouden. Dat scheelt gedoe en kosten. Daarnaast kunnen servers eenvoudig worden opgeschaald en afgeschaald. Betalen gaat per maand zodat grote investeringen vooraf niet meer nodig zijn.

Het Microsoft Azure Cloud platform stelt een ondernemer tevens in staat om applicaties en bijvoorbeeld databases te blijven gebruiken ook als deze nog niet als een Software as a Service (SaaS) applicatie worden geleverd. Ook open-source technologieën worden ondersteund; u kunt dus de hulpmiddelen en technologieën van uw voorkeur blijven gebruiken.

Microsoft Azure is goed te combineren met Microsoft 365 en de MaXXus Moderne werkplek. En is ook uitstekend geschikt voor hybride omgevingen.

Redenen om voor de Microsoft Azure cloud te kiezen:

U wilt afscheid nemen van uw fysieke server(s)
U wilt uw huidige servers moderniseren
U wilt (tijdelijke) extra capaciteit

Microsoft Azure Cloud: de voordelen

Schaalbaar en u betaalt alleen voor wat u gebruikt
Wereldwijde beschikbaarheid door datacenters op A locaties
Ruime keuze uit IaaS, PaaS en SaaS oplossingen
Uitstekend beveiligde serveromgeving
Uitstekende compliance
Centraal, compleet en eenvoudig beheer
Altijd de nieuwste technologie tot uw beschikking
MaXXus biedt een Managed Cloud dienst aan die organisaties in staat stelt om op een veilige en betrouwbare manier applicatie- en dataworkloads te hosten in Microsoft Azure.